Posthuum is De ontdekking van Moskou verschenen, een roman waar Mulisch zesmaal aan begon, maar die hij nooit voltooide. De uitgave is samengesteld door Arnold Heumakers en Marita Mathijsen.

Literaire Routes is een gratis smartphone app vol met literaire wandelingen, met nu ook een wandeling door het Amsterdam van Harry Mulisch. De route leidt langs plekken uit het werk en leven van de literaire grootmeester.

Op 6 en 7 november vond de derde editie van het Harry Mulisch Festival plaats; een levendig en prikkelend literatuurfestival geïnspireerd op Mulisch’ universum. Zaterdagavond was het Mulisch Huis ook een van de gastlocaties van de Amsterdamse N8.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2015 vindt de derde editie plaats van het Harry Mulisch Festival. Een levendig en prikkelend literatuurfestival op en rond het Leidseplein te Amsterdam.

Op 7 november openen tussen 19:00 en 02:00 uur Amsterdamse musea voor de zestiende keer hun deuren tijdens de Museumnacht. Het Harry Mulisch Huis is één van de drie gastlocaties dit jaar.

Topdrukte in het Harry Mulisch Huis tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september! Velen maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in Mulisch' voormalige werkkamer.

In november verschijnt er een nieuw boek van Harry Mulisch: 'De ontdekking van Moskou'. Een roman waar de schrijver zesmaal aan begon, maar die hij nooit voltooide.

De werkkamer van Harry Mulisch was 16 mei 2015 voor een avond gevuld met 25 vrouwen en meisjes, Chris Zegers en schrijfster Hanna Bervoets om haar boek 'Efter' te bespreken.

Auteur Sander Bax bezocht het Harry Mulisch Huis en sprak over zijn boek 'De Mulisch Mythe', over de publieke Mulisch. Het boek werd 26 februari gepresenteerd in de Balie.

Het Harry Mulisch Huis leende stukken uit voor de tentoonstelling 'Schlachthof 5: Dresdens Zerstörung in literarischen Zeugnissen', een expositie over de literaire verwerking van het bombardement op Dresden.

Een Mulisch-biografie op zakformaat: literatuurhistoricus Nop Maas en illustrator Eric J. Coolen maakten een Matchboox. Het in harmonicavorm gevouwen boekje in een luciferdoosje over Mulisch heeft als titel 'Harry Mulisch, de revolutionair'.

Ter ere van het Harry Mulisch Festival 2014 betrok de Vlaamse schrijver Roderik Six (1979) een etmaal lang Mulisch’ oude werkkamer. Speciaal voor Das Mag schreef hij tijdens zijn verblijf het verhaal ‘De sleutel’. Benieuwd? U leest het verhaal hier.

Van 30 oktober t/m 2 november 2014 vond in Amsterdam de tweede editie van het Harry Mulisch Festival plaats. Het festival bood een breed scala aan activiteiten en liet de schrijver voortleven in al zijn facetten. Dit jaar stond Mulisch’ magnum opus De ontdekking van de hemel centraal.

In oktober wordt Harry Mulisch' magnum opus De ontdekking van de hemel op het toneel gebracht door Hummelinck Stuurman Theatergroep. De voorstelling gaat op 25 oktober in première in Haarlem, is tijdens het Harry Mulisch Festival 2014 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daarna door het land trekken.

Cultuurcentrum SCHUNCK* organiseert van 21 oktober tot en met 4 november een Harry Mulisch Manifestatie in Heerlen. Met bijdragen van Marita Mathijsen, Onno Blom, Arnold Heumakers, Sander Bax en Joost de Vries.

Frieda Mulisch maakte gedichten geïnspireerd door het werk van haar vader. De dichtbundel 'Nooit vergat ik jou' verschijnt 16 oktober bij Uitgeverij Prometheus. Ook is Frieda momenteel te zien in het televisieprogramma Atlas van de AVRO-TROS. In ‘Atlas Suriname’ nemen twaalf bekende Nederlanders het tegen elkaar op tijdens een extreme tocht door de binnenlanden van Suriname.

Het Nederlands Klassiek Verbond organiseert op zaterdag 4 oktober de themadag 'Kunst en de Klassieken: Mulisch’ muzen'.De dag in de Balie met lezingen van prof. dr. Marita Mathijsen, dr. Jacqueline Klooster en drs. Siward Tacoma, staat in het teken van de relatie tussen de klassieke Oudheid en het oeuvre van Harry Mulisch.

Een grote opkomst op 4 oktober bij de themadag van het Nederlands Klassiek Verbond in de Balie te Amsterdam, met inspirerende lezingen over het werk van de schrijver en zijn relatie met de klassieken. Bekijk de foto's van de rondleidingen in de werkkamer van Harry Mulisch hier.

In de imposante werkkamer van Mulisch ging schrijfster Saskia de Coster in gesprek met Andrew Makkinga en 25 lezers. Het Harry Mulisch Huis was 14 juni wederom één van de locaties van het Das Magazin Festival. Eerder nam de jonge schrijver Joost de Vries al plaats tussen zijn lezers in de werkkamer.Saskia de Coster pareerde een spervuur van vragen van lezers, de fles vodka ging rond en de dieptes van De Costers jongste roman Wij en ik werden verkend.

Op zaterdag 14 juni is het Harry Mulisch Huis één van de trotse locaties van het Das Magazin Festival! In de intieme sfeer van de werkkamer van Harry Mulisch vindt dit jaar een leesclub plaats met Saskia de Coster en Andrew Makkinga. Met het Das Magazin Festival worden op 30 bijzondere plekken tegelijk in Amsterdam leesclubs georganiseerd met bekende auteurs als Herman Koch, Franca Treur en Herman Brusselmans.

Een bronzen buste van Harry Mulisch is op 30 oktober onthuld in zijn geboorteplaats Haarlem. Het beeld is gemaakt door Jikke van Loon. Zij koos voor het verbeelden van een jonge Mulisch. 'Ik denk dat Haarlem de plek is om een jonge ambitieuze, nog niet gearriveerde schrijver neer te zetten'.

Scenarioschrijfster Frieda Mulisch, dochter van Harry Mulisch, werkt aan een dramaserie over het leven van haar vader. 'Je ziet vooral de vrouwen van Harry', vertelde ze Opium TV. De vrouwen die aan bod komen, zijn zijn moeder, zijn vrouw en zijn dochter. 'Ik wil dat mijn vader voortleeft'.

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober 2013 vindt de eerste editie plaats van het Harry Mulisch Festival. Een nieuw jaarlijks literair festival op en rond het Leidseplein te Amsterdam, waar een groot deel van het leven van de in oktober 2010 overleden auteur zich afspeelde. Centraal staat het werk van Mulisch, dat door middel van toneel, debat, muziek en literatuur gevierd en besproken wordt. Rode draad dit jaar is Het stenen bruidsbed.

Het stenen bruidsbed is een raadselachtige en overweldigende roman over de verwoestende uitwerking van oorlog op mensen. Het Letterkundig Museum en het Nationale Toneel brengen het verhaal tot leven in een tentoonstelling, voorstelling en op een educatieve website.

Harry Mulisch wordt geëerd met een bronzen borstbeeld op de Grote Markt in het centrum van zijn geboortestad Haarlem. Mulisch was ereburger van Haarlem, de stad komt geregeld voor in zijn boeken.

Op de tweede sterfdag van de schrijver werd Logboek gepresenteerd. De uitgave van het dagboek dat Harry Mulisch bijhield tijdens het schrijven van zijn magnum opus De ontdekking van de hemel in 1991 en 1992 werd bezorgd door Arnold Heumakers en Marita Mathijsen, in samenwerking met Kitty Saal.

Op de eerste sterfdag van de schrijver werd in het vermaarde Café Americain aan het Leidseplein de onvoltooide novelle De tijd zelf gepresenteerd. Er komen drie verhaallijnen op gang die worden begeleid door dagboekfragmenten en essays van Marita Mathijsen en Arnold Heumakers.Tevens werd op 30 oktober als eerbetoon aan de schrijver de Harry Mulisch Leestafel onthuld in het Café Americain.

 

Mede mogelijk gemaakt door: