Wie Harry Mulisch zegt, zegt: Leidsekade. Hij woonde en werkte er decennialang, het was zijn habitat, de plek die samen met het Leidseplein en hotel Américain onverbrekelijk verbonden waren aan zijn schrijverschap. Mulisch is nu niet meer onder ons, maar zijn magie en mythe leven voort. Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis heeft zich tot doel gesteld te komen tot de oprichting van een Harry Mulisch Huis.

De Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis heeft zich tot taak gesteld de oprichting en exploitatie van het Harry Mulisch Huis te faciliteren door fondsen te werven en andere activiteiten te organiseren die de gedachte aan de schrijver levend houden. Het bestuur van de Stichting bestaat momenteel uit Marita Mathijsen (emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde), Kitty Saal (Mulisch’ weduwe) en Johan Kuiper (historicus). Gijs Schunselaar (voormalig adjunct-directeur van de Stichting CPNB) zet zich sinds de zomer van 2017, in opdracht van het bestuur, in om een dagelijks geopend Harry Mulisch Huis te realiseren. Mulisch’ uitgever De Bezige Bij is uiteraard ook betrokken bij de oprichting van dit bijzondere museum, evenals het Literatuurmuseum in Den Haag en de Gemeente Amsterdam.

Terwijl er op de Leidsekade in Amsterdam hard wordt gewerkt aan de totstandkoming van het Harry Mulisch Huis, organiseert het Mulisch Huis al diverse activiteiten voor publiek, waaronder Harry Mulisch Festival.


Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis
Leidsekade 103
1017 PP Amsterdam
info@harrymulischhuis.nl
 

Mede mogelijk gemaakt door: