Op 7 november openen tussen 19:00 en 02:00 uur Amsterdamse musea voor de zestiende keer hun deuren tijdens de Museumnacht. Geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er door de meer dan 50 deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Het Harry Mulisch Huis is één van de drie gastlocaties dit jaar.

Stap in het universum van Harry Mulisch en ontdek het zelf door een bezoek te brengen aan het Harry Mulisch Huis. Speciaal voor de Museumnacht wordt de werkkamer opengesteld en krijgt u een bijzondere rondleiding. Daarnaast vaart er die avond elk half uur een speciale Harry-boot door de grachten, vanaf de Leidsekade 103. Hier vinden inspirerende literaire performances plaats van schrijfsters Hagar Peeters, Nina Polak en Alma Mathijsen. Buiten in Harry’s bar kunt u genieten van een drankje. In samenwerking met hard//hoofd hebben 3 illustratoren een speciale Harry!-tattoo ontworpen, exclusief tijdens Museumnacht gratis te verkrijgen.

De Museumnacht is alleen toegankelijk met een geldig ticket, helaas is de Museumkaart niet geldig.  Museumnacht wordt georganiseerd door N8 | Stichting Museumnacht Amsterdam. 

 

Mede mogelijk gemaakt door: