Wie Harry Mulisch zegt, zegt: Leidsekade. Hij woonde en werkte er decennialang, het was zijn habitat, de plek die samen met het Leidseplein en hotel Américain onverbrekelijk verbonden waren aan zijn schrijverschap. Mulisch is nu niet meer onder ons, maar zijn magie en mythe leven voort. Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis heeft zich tot doel gesteld te komen tot de oprichting van een Harry Mulisch Huis en het leven en werk van de schrijver onder de aandacht te brengen.
 

De Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis heeft zich tot taak gesteld de oprichting en exploitatie van het Harry Mulisch Huis te faciliteren door fondsen te werven en andere activiteiten te organiseren die de gedachte aan de schrijver levend houden, de aandacht voor literatuur stimuleren en jonge schrijvers en kunstenaars een podium geven.

Het bestuur van de Stichting bestaat momenteel uit voorzitter Marita Mathijsen (emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde), secretaris Kitty Saal (Mulisch’ weduwe) en penningmeester Johan Kuiper (Stichting CPNB, historicus). Het bestuur zet zich onbezoldigd in voor de totstandkoming van een regelmatig geopend Harry Mulisch Huis als centrum voor literatuur in Amsterdam. Mulisch’ uitgever De Bezige Bij is uiteraard ook betrokken bij de oprichting van dit bijzondere museum, evenals het Literatuurmuseum in Den Haag en de Gemeente Amsterdam.

Terwijl er op de Leidsekade in Amsterdam hard wordt gewerkt aan de realisatie van een dagelijks geopend literair centrum, organiseert het Harry Mulisch Huis al diverse activiteiten voor publiek, waaronder het jaarlijkse Harry Mulisch Festival.

 

Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis

Leidsekade 103

1017 PP Amsterdam

info@harrymulischhuis.nl

RSIN-nummer: 850649201

 

Mede mogelijk gemaakt door:

De Gemeente Amsterdam, het Literatuurmuseum en Uitgeverij De Bezige Bij.